Навчання з питань охорони праці

Навчання з питань охорони праці

З 29 липня по 02 серпня 2019 року Івано-Франківським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості  проведено навчання слухачів на базі Надвірнянської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості  за напрямом «Навчання посадових осіб та фахівців з питань охорони праці та основних положень правил безпеки». Навчання проводилось  за кошти фізичних та юридичних осіб. Заняття проводили  працівники Управління Держпраці в Івано-Франківській області.

Навчання здійснювалось  згідно з Типовим тематичним планом і програмою навчання з питань охорони праці посадових осіб, що передбачає вивчення законодавства України про працю та охорону праці,  основних положень закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві», типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, порядку розслідування нещасного випадку, а також нормативно-правових актів з охорони праці.

Особлива увага приділялась вивченню  організації роботи з охорони праці, пожежної безпеки, електробезпеки, охорони навколишнього середовища, гігієни праці тощо.

Після завершення навчання та перевірки знань комісією, створеною наказом Управління Держпраці в Івано-Франківській області, слухачі отримали посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці.