Розпочалась підготовка спеціалістів з обслуговування котелень

Розпочалась підготовка спеціалістів з обслуговування котелень

У липні поточного року в Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочалась підготовка спеціалістів з обслуговування котелень. Безробітні громадяни за направленнями районних та міськрайонних філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості впродовж трьох місяців опановуватимуть робітничі професії «Оператор котельні» та «Машиніст (кочегар) котельні».

Працювати у котельнях – досить відповідальна справа. Вона потребує глибоких знань роботи як котлів, так і допоміжного обладнання, навичок  з їх експлуатації та обслуговування. Тому важливим є досконале вивчення будови та роботи водогрійних і парових котлів, що працюють на твердому паливі, а також тих, що працюють на природному газі. Справжній професіонал має знати будову і роботу  насосів,  моторів,  вентиляторів  та  інших механізмів, які використовуються в системі опалення.

Сподіваємось, що у новому опалювальному сезоні громадські установи, медичні та навчальні заклади, дитячі садочки нашого регіону будуть забезпечені теплом. Про це подбає і наш навчальний заклад, підготувавши кваліфікованих спеціалістів з обслуговування котелень.