Навчання безробітних на замовлення роботодавців

Одним із напрямків співпраці служби зайнятості з роботодавцями регіону є проведення професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних відповідно до вимог і потреб ринку праці та замовлень роботодавців.

19 червня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочали навчання слухачі, які перебувають на обліку у Тлумацькій районній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості. «Основи охорони праці та правове регулювання трудових взаємовідносин на підприємстві» –  напрям короткотермінових курсів цільового призначення, за яким навчаються майбутні працівники Комунального підприємства «Комунальник» Обертинської селищної ради.

Хочемо зазначити, що загальна чисельність безробітних, які підвищили свою кваліфікацію на курсах цільового призначення в Івано-Франківському центрі ПТО ДСЗ впродовж п’яти місяців поточного року за направленнями філій Івано-Франківського, Тернопільського, Хмельницького, Закарпатського та Чернівецького обласних центрів зайнятості становить 1368 осіб. Залежно від вимог роботодавців напрями курсів досить різноманітні: «Обробка землі», «Сучасні технології та устаткування для виготовлення, формування та різання цегли», «Посадка та догляд за лісом», «Заготівля лікарських трав», «Інноваційні форми та методи надання послуг в закладах торговельно-ресторанного господарства», «Особливості виконання робіт у деревообробній промисловості», «Технологічні особливості виготовлення тротуарної плитки» та ін.