Навчання посадових осіб та фахівців з питань охорони праці

Навчання посадових осіб та фахівців з питань охорони праці

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості організовує і проводить навчання на курсах підвищення кваліфікації за напрямом «Навчання посадових осіб та фахівців з питань охорони праці та основних положень правил безпеки»  за кошти фізичних та юридичних осіб.

У поточному році уже проведено навчання в Рогатинському, Коломийському та Городенківському районах.

На даний час розпочалося навчання для посадових осіб Рожнятівського району на базі Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості із залученням працівників Управління Держпраці в Івано-Франківській області та Рожнятівської районної державної адміністрації.

Навчання здійснюється згідно з Типовим тематичним планом і програмою навчання з питань охорони праці посадових осіб, що передбачає вивчення законодавства України про працю та охорону праці,  основних положень закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, порядку розслідування нещасного випадку, а також нормативно-правових актів з охорони праці.

Особлива увага приділяється вивченню  організації роботи з охорони праці, пожежної безпеки, електробезпеки, охорони навколишнього середовища, гігієни праці тощо.

Після завершення навчання та перевірки знань комісією, створенною наказом Управління держпраці в Івано-Франківській області, слухачі отримують посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці.