Створити для себе робоче місце – стати підприємцем

Створити для себе робоче місце – стати підприємцем

Навчання на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва» – це один із видів підтримки безробітних в організації власного бізнесу. 10 квітня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості закінчили навчання слухачі групи «ОМП-196».

Майбутні підприємці успішно захистили свої бізнес-ідеї у найрізноманітніших напрямах: «Відкриття майстерні для надання послуг з ремонту побутової техніки» (Дружеловський С.В., м. Івано-Франківськ), «Виготовлення виробів з гіпсу (3D панелей)» (Гулій В.М., Надвірнянський район), «Організація зеленого туризму» (Штепук М.Р., м.Яремче), «Надання послуг у сфері швидкого харчування» (Григорчук Н.І., м. Коломия), «Розведення свійських птахів (перепілок)» (Лесів І.М., Галицький район), «Спеціалізована діяльність із дизайну» (Цимбал А.Б., с.Микуличин), «Виробництво копченої продукції з м’яса та риби» (Григорець Б.І., Коломийський район), Роздрібна торгівля телекомунікаційним устаткуванням у спеціалізованих магазинах» (Малішевський Р.І., Рожнятівський район).

«Автомобільні перевезення» та «Надання послуг таксі» – справа до душі Климу В.С. (м. Коломия) та Куцю П.В. (м. Долина).

Салон-перукарня «ДоллХауз» Гавриляка А.М. (м. Івано-Франківськ), яка буде організована в «спальному» районі, орієнтована на сегмент споживачів з доходом середнім та вище середнього, вартість послуг буде враховувати конкурентні пропозиції.

Гошовський В.І. (Надвірнянський район) та Барасюк Р.В. (Тисменицький район) організовують станції технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів. Їхнім колегою за напрямом діяльності є Хавко І.І. – у його стаціонарній майстерні шиномонтажу надаватимуться послуги для легкових автомобілів.

Популярним є «юридичний» напрям діяльності. У ньому працюватимуть Григорчук П.І. (м. Косів) та Шевчук М.Т. (м.Івано-Франківськ).