Випуск фахівців найбільш популярної професії

Випуск фахівців найбільш популярної професії

Серед торговельних працівників продавець – найбільш поширена і на даний час найбільш затребувана професія. Сьогодні реально влаштуватись на роботу у торговельне підприємство будь-якого населеного пункту і здобути професію продавця може за бажанням людина будь-якого віку. Якщо ж ваші життєві обставини склались так, що ви перебуваєте на обліку у службі зайнятості – маєте можливість оволодіти професією продавця, закінчивши навчання  у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

У грудні минулого року наш заклад вперше переступили поріг слухачі групи «ПМ-11», які вирішили пов’язати свою трудову діяльність із торгівлею. Впродовж п’яти місяців навчання майбутні продавці непродовольчих товарів проходили загальнопрофесійну, професійно-теоретичну та професійно-практичну підготовку згідно затвердженого плану навчального процесу і 10 квітня поточного року успішно здали іспит державній кваліфікаційній комісії.

Бути продавцем – професія непроста. Необхідно постійно спілкуватись з людьми, проявляти творчий підхід, оперативність, вміння аналізувати, приймати рішення відповідно до різних умов. У цьому нашим випускникам допоможуть знання, набуті під час вивчення товарознавства непродовольчих товарів, організації та технології торговельних процесів, психології та етики ділових відносин тощо.