Проблему зайнятості вирішить малий бізнес

28 березня поточного року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочали навчання слухачі групи «ОМП-196», які навчатимуться на курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

Завданням малого підприємництва є не лише формування середнього класу. Малому підприємництву під силу вирішувати і такі соціальні завдання як проблема зайнятості, створення джерел доходів для населення, виробництво товарів і послуг за доступними цінами тощо. Безробітним громадянам, які перебувають на обліку у філіях Івано-Франківського обласного центру зайнятості, пропонується варіант самозайнятості – відкриття власної справи. Для організації підприємницької діяльності їм виплачується одноразова виплата допомоги по безробіттю. Для цього необхідно пройти курс навчання у центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та скласти бізнес-план майбутньої підприємницької діяльності.

Впродовж десяти днів слухачі вивчатимуть основи управління власним бізнесом, сучасний маркетинг малого бізнесу, бізнес-планування в малому підприємництві тощо.

То ж якщо не вдається знайти роботу, яка б задовольняла ваші потреби, можете забезпечити себе роботою самостійно – відкрийте власну справу.