ПІДГОТУЄМО СПЕЦІАЛІСТІВ З ЕКСПЛУАТАЦІЇ ОБЛАДНАННЯ КОТЕЛЬНИХ УСТАНОВОК НА ТВЕРДОМУ ПАЛИВІ

Із настанням осені у повному розпалі підготовка до нового опалювального сезону. Беручи до уваги складну ситуацію у країні щодо повноцінного забезпечення газом та підвищення ціни на блакитне паливо, споживачі переходять на користування котлами на твердому паливі. Найчастіше на альтернативні види палива – здебільшого саме на дрова – переходять власники приватних будинків та дрібного бізнесу. Таке опалення і дешевше, і дає змогу утилізувати відходи. Проте для користування котлами необхідно мати відповідні знання та навички, адже безпека праці в даному випадку має бути на найвищому рівні.

Із 26 вересня поточного року Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочав навчання на п’ятиденних курсах підвищення кваліфікації за напрямом «Безпечні методи роботи та експлуатація обладнання котельних установок на твердому паливі». Безробітні громадяни, які перебувають на обліку у Снятинському, Тлумацькому, Богородчанському, Верховинському районних центрах зайнятості і виявили бажання оволодіти безпечними методами роботи на котельних установках, стали першими слухачами вказаних курсів у цьому сезоні.

У робочий навчальний план до предметів загально-професійної та професійно-теоретичної підготовки включені предмети, знання яких необхідне для роботи на котельних установках: склад і характеристика твердого палива, особливості використання твердого палива, хімічна та механічна обробка котлової води, система опалення на основі твердопаливного котла та ін. Особлива увага приділяється вивченню будови, принципу дії та правилам експлуатації котельних установок на твердому паливі. Важливим також є вивчення предмету «Охорона праці».

Усіх безробітних громадян, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості і бажають оволодіти безпечними методами роботи на котельних установках, запрошуємо у наш навчальний заклад. Пройшовши курс навчання ви станете справжніми фахівцями з експлуатації котлів на твердому паливі.