ВИПУСК ПРОДАВЦІВ ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

Сфера торгівлі завжди була і залишається найпопулярнішою і найпоширенішою серед інших сфер надання послуг населенню. Купляємо продукти чи техніку, приміряємо модний одяг чи вибираємо подарунок – ми маємо справу з продавцями, без мудрої поради яких часом важко обійтися. А оскільки сучасний продавець – це і товарознавець, і психолог, і маркетолог, – то і підготовка таких фахівців має бути на відповідному рівні. Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є навчальним закладом, у якому слухачі проходять відповідний курс навчання та набувають знань і навичок за робітничими професіями, зокрема, за професією продавця.

20 листопада поточного року 11 осіб, направлених на навчання базовими центрами зайнятості, успішно здали державний кваліфікаційний іспит та отримали свідоцтво про присвоєння робітничої професії «Продавець продовольчих товарів третього розряду». Впродовж п’яти місяців слухачі вивчали товарознавство продовольчих товарів, організацію та технологію торговельних процесів, техніку і механізацію торговельних розрахунків основи бухгалтерського обліку; навчались роботі на електронно-касовому обладнанні. Цікавими і змістовними були заняття з психології, адже професія продавця потребує навиків комунікабельності, таланту переконання та красномовства, а постійне спілкування з різними людьми вимагає, щоби продавець був найменш конфліктним та максимально стриманим. Змістовні екскурсії в найбільші супермаркети міста «ФУРШЕТ», «АРСЕН», «ВЕЛМАРТ», «СІЛЬПО», «ВЕЛЕС», «КОЛІБРІС», виробниче навчання та виробнича практика сприяли в практичному засвоюванні теоретичного матеріалу.

Сподіваємось на успішне працевлаштування наших випускників, адже серед роботодавців персонал у сфері продажу користується чималим попитом і відносно інших спеціальностей частка запитів на пошук фахівців у цій сфері залишається на високому рівні.