ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЯК ІНФОРМАЦІЙНИЙ ІНСТРУМЕНТ

11 листопада поточного року для слухачів групи «ОМП-174» став «екзаменаційним днем» – вони захищали бізнес-плани своєї майбутньої підприємницької діяльності у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, де навчались на десятиденних курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

Сьогодні бізнес-план стає все більш важливим документом, який може переконливо продемонструвати здатність підприємства виробити і (що найголовніше) продати достатню кількість товарів або послуг, а також дозволяє оцінити якість опрацьовування ідеї підприємницької діяльності, спрогнозувати і оцінити можливі ризики, визначити комерційну і бюджетну ефективність проекту.

Одним із видів представлення бізнес-плану є його мультимедійна презентація за допомогою слайдів чи слайд-шоу, що дозволяє продемонструвати в найдоступнішій формі сутність підприємницької ідеї, кращі ділові якості майбутнього підприємця.

Мультимедійною презентацією скористались на захисті бізнес-планів слухачі із обласного центру Нагорняк І.Л. («Пасажирські перевезення»), Вівчаренко В.І. («Стоматологічна практика»), Ткачівська І.М. («Надання консультаційних послуг»); із Рогатинського району Романишин О.І. («Міні-готель»). За допомогою мультимедійної презентації цікаво і доступно подали інформацію про майбутню підприємницьку діяльність у сфері надання консультативних послуг щодо бухгалтерського обліку і аудиту, оподаткування, а також інженирінгу, геології та геодезії слухачі із Тисменицького району Гавриляк Р.В. та Костишин Н.Д., із Надвірнянського району Савуляк О.М.

У процесі презентації бізнес-планів майбутні підприємці продемонстрували професійну компетентність і обізнаність для успішної реалізації своїх підприємницьких проектів.