ПРАЦІВНИК, ЯКИЙ ПОТРІБЕН У ВСІХ СФЕРАХ ДІЯЛЬНОСТІ

Працівник підприємства, який здійснює роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів, консультує їх з питань надання послуг, відповідає за напрямок діяльності компанії або за роботу персоналу, на сьогоднішній день потрібний практично у всіх сферах діяльності — від салону краси до найбільшого виробничого підприємства. Такого затребуваного працівника називають адміністратор.

29 жовтня поточного року Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочав навчання групи слухачів «А-9» за професією «Адміністратор». Вважається, що посада адміністратора не вимагає спеціальної освіти. Проте, щоб мати шанс отримати роботу адміністратора, кандидат має володіти в першу чергу рядом особистісних якостей. Серед них комунікабельність, стійкість до стресу, навички організаторської роботи та дисциплінованість. Хороший адміністратор вміє оцінити емоційний стан клієнта і у разі будь-яких негараздів м’яко попередити конфлікт. Робота його досить важка і у психологічному плані. Наприклад, адміністратор, працюючи в колективі, є по відношенню до співробітників і контролером, який виконує розпорядження керівництва, особисто відповідає за будь-які проблеми, що виникають в установі.

Майбутні професіонали будуть набувати цих професійних навичок протягом п’яти місяців, вивчаючи організацію обслуговування відвідувачів, документаційне забезпечення управління, планування і технологію управління персоналом підприємства, українське ділове мовлення і редагування службових документів, психологію роботи з людьми та ін. Набуті теоретичні знання слухачі матимуть змогу закріпити на виробничому навчанні та на виробничій практиці у відповідних закладах регіону.