ВЛАСНА СПРАВА – СПОСІБ РЕАЛІЗУВАТИ СЕБЕ У МИРНОМУ ЖИТТІ

На сьогодні першочерговим завданням для служби зайнятості залишається питання соціальної підтримки демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, які повертаються до мирного життя. Можливість відкрити власну справу – один із способів вирішення такого питання.

19 та 20 жовтня цього року у Івано-Франківському центрі ПТО ДСЗ успішно захистили свої бізнес-плани майбутні підприємці груп «ОМП-172» та «ОМП-173», серед яких 10 учасників АТО.

У теперішній непростий економічний час непросто відважитись на започаткування підприємництва. Проте, для досягнення успіху у будь якій справі без ризику не обійтись. А для учасників АТО власна справа – це ще й спосіб реалізувати себе у мирному житті.

«Кожна подія в нашому житті неповторна. Життя – це не кінофільм, воно не має дублів.», – так починає свій бізнес-план на тему «Надання послуг відеозйомки» Ярема Н.П. із Калуського району. Для майбутнього підприємця відеорепортаж – це своєрідний відбиток миті, пам’ять на довгі роки, згадка про важливі для нас події, будь це весілля, день народження, ювілей, корпоратив…

Зварювання та монтаж металевих конструкцій – послуга, яку надаватиме у Коломийському районі Соловей Л.М. Вона матиме широке застосування на будівництві та в побуті і не передбачає суттєвих ризиків, адже потребує невеликих грошових вкладень. Такі послуги будуть надаватися з підвищеною якістю, оскільки проводитимуться кваліфікованим працівником з використанням сучасного обладнання.

«Автомобільна справа» припала до душі слухачам із Коломийщини Шепетюку Р.В. («Діяльність у сфері перевезення пасажирів») та Сенюку В.М. («Надання послуг по шиномонтажу»). Майбутній підприємець, працюючи у сфері пасажирських перевезень, матиме нагоду при потребі скористатись послугами свого колеги у майстерні з надання послуг шиномонтажу (заміна шин, їх балансування, ремонт камер, рихтовка дисків, заміна мастил тощо).

Максим’юк Ю.В. (Коломийський район) та Хромей А.В. (Тлумацький район) головною метою при здійсненні підприємницької діяльності вважають забезпечення населення високоякісними, стильними або під замовлення клієнта дизайнерськими меблями, виготовленими у власних майстернях.

З будівельною сферою пов’язує свою майбутню підприємницьку діяльність слухач із обласного центру Гривінський В.П. («Виробництво шлакоблоків»). Торгівельною справою займатимуться Жолобайло Д.Б. та Кондрат В.В. у рідному Коломийському районі та поза його межами.

Сподіваємось, що знання, здобуті під час навчання на десятиденних курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», стануть добрим стартовим майданчиком для успішної підприємницької діяльності наших слухачів.