СКОРИСТАЙТЕСЬ ПРАВОМ ЗАПОЧАТКУВАТИ ВЛАСНУ СПРАВУ

Мале підприємництво є одним з видів економічної діяльності, займатись яким має право кожна людина. Для безробітних, які стоять на обліку у центрах зайнятості, відкрити власну справу означає «працевлаштувати самих себе». Якщо бізнес-ідея вдало вибрана і знаходить свою нішу на ринку праці, то колишній безробітний може створювати робочі місця вже самостійно. Отож, якщо ви залишились без роботи і стоїте на обліку у базовому центрі зайнятості, маєте нереалізовану бізнес-ідею – скористайтесь нагодою відкрити мале підприємство. Тим паче, що для його започаткування вам буде надана одноразова виплата допомоги по безробіттю. Своя роль у цьому питанні належить Івано-Франківському центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – навчальному закладу, який проводить десятиденні курси цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва».

5 та 10 грудня поточного року 76 слухачів вказаних курсів успішно захистили бізнес-плани щодо надання різноманітних послуг населенню.

Стахурська Х.В. надаватиме юридичні послуги у Тисменицькому районі. Із сільським господарством свою підприємницьку діяльність вирішили поєднати слухачі з Городенківщини Петришин І.О. («Вирощування та реалізація овочів») та Курилюк М.М. («Вирощування ягід»). Наші випускники надаватимуть послуги населенню і у м.Івано-Франківську – Гойванюк Н.В. («Надання послуг у сфері WEB-програмування»), Команіцький І.М. («Обслуговування та ремонт комп’ютерної техніки»), Тимчук Г.В. («Надання поліграфічних послуг»), Іванишин О.І. та Антюхіна Л.М. («Надання послуг з ремонту та пошиття одягу»); у Коломийському районі – Рекетчук З.Д. («Виробництво столярних виробів»), Войцехович Н.І. («Виробництво москітних сіток»); у Снятинському – Джус М.Д. («Надання послуг з прибирання приміщень»).

Бізнес-план «Бджільництво» слухача Тіцького Б.П. передбачає розміщення пасіки у с.Уїзд що на Рогатинщині. На його думку така бізнес-ідея має перспективу завдяки невеликого стартового капіталу, швидкої окупності, можливості розвитку та незначного ризику втрати коштів.

Іванофранківець Мацьків М.І. прагне поєднати напрацьовані знання та досвід з потребами ринку і надаватиме інформаційні послуги – супровід, налаштування, модифікація типових конфігурацій фірми 1С Україна під потреби замовника.

«Надання послуг з естетики тіла» – бізнес-ідея слухачки Гапон Т.М. У центральній частині м.Івано-Франківська вона планує відкрити центр естетики тіла з широким спектром послуг: косметичні масажі, програми корекції тіла, косметологія та SPA-догляд.

На особливу увагу заслуговує бізнес-план «Виготовлення карамелі ручним способом». Слухачка із обласного центру Онуфрик Н.А. переконливо стверджує, що основна мета її проекту має шанс на втілення. Погодьтесь, зайняти частину ринку і закріпити позиції виготовленням смачної та оригінальної кондитерської продукції, здобути таким чином довіру нових, в майбутньому, постійних клієнтів, розвинути масштаби кондитерської діяльності і, що важливо, на перспективу використовувати найману працю в зв’язку із збільшенням обсягів замовлень – це дійсно сміливий крок майбутнього підприємця на шляху самозайнятості.