ПІДТРИМУЄМО ПІДПРИЄМНИЦЬКІ ІНІЦІАТИВИ БЕЗРОБІТНИХ

Як шукати роботу, щоб її знайти? Таке непросте запитання хвилює кожного, хто з тих чи інших причин залишився без роботи.

Щоб ставитися до втрати роботи помірковано, важливо мати реальне уявлення про ринок праці у своєму регіоні та визначитись у напрямку професії. Коли проведете ретельний аналіз щодо кількості на ринку вакансій, які влаштовують вас, врахуєте попит на фахівців вашого класу і вимоги до них – тоді зможете реально оцінити ваші шанси щодо нового працевлаштування.

Для багатьох відважних безробітних шансом на успіх у працевлаштуванні є відкриття власної справи. Як відомо, ще з травня 2010 року Державна служба зайнятості відновила одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Однією з умов її отримання є навчання на десятиденних курсах цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», які в нашому регіоні проводить Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Серед безробітних вказаний напрям є найбільш затребуваним. У теперішній складний економічний час для багатьох «добра робота» це справді розкіш. Тому стає зрозумілим бажання багатьох безробітних зайнятись власною справою, працювати «на себе, а не на когось», і водночас реалізувати свої підприємницькі ідеї.

Для бізнесу у нашій країні часи ніколи не були легкими з різних причин. Але якщо у вас є нереалізована бізнес-ідея, ви енергійні і рішучі, маєте сміливість ризикнути – тоді запрошуємо до нашого навчального закладу. На заняттях у кваліфікованих викладачів ви матимете нагоду оволодіти знаннями з основ ринкової економіки, управління власним бізнесом та оподаткування, бізнес-плануванням у малому підприємництві тощо. За п’ять років діяльності нашого навчального закладу курси за напрямом «Основи малого підприємництва» закінчили 3140 слухачів, за 11 місяців 2014 року – 699 слухачів. У листопаді поточного року свої бізнес-плани успішно захистили 72 майбутніх підприємця, ще 76 готуються до захисту.

Навчання безробітних у Івано-Франківському центрі ПТО ДСЗ за напрямом підприємницької діяльності є однією із важливих ланок у ланцюзі створення умов для самозайнятості населення. Для безробітних важливо не опускати руки у пошуках роботи, а віднайти свою нішу на ринку праці. Способів для цього є багато. Втілити бізнес-ідею в життя – один з них. А ми радо допоможемо Вам у цьому.