«СТАРТОВІ» ЗНАННЯ ДЛЯ ЗАПОЧАТКУВАННЯ БІЗНЕСУ

Часто трапляється так, що люди мають варту уваги ідею про започаткування власної справи, та не мають необхідних знань щодо її реалізації. Адже успіх у бізнесі – це не питання удачі чи випадковості. Для успішного ведення бізнесу необхідні чіткі знання того, що потрібно робити і як потрібно робити: як продати свій товар чи послугу; як вести ділові переговори з постачальниками; як збільшити доходи; як вести маркетингові дослідження та управляти фінансами …

Відповіді на ці та інші запитання, а також «стартові» знання для започаткуванні власної справи можна одержати у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на курсах цільового призначення «Основи малого підприємництва». У навчальному закладі щомісячно організовуються вказані курси для безробітних громадян, які перебувають на обліку у базових центрах зайнятості.

07 листопада поточного року відбувся черговий випуск слухачів групи «ОМП-143». 23 майбутніх підприємців, які вирішили реалізувати свої бізнес-ідеї, пройшли курс навчання на десятиденних курсах та успішно захистили бізнес-плани підприємницької діяльності.

Набуті знання з основ управління власним бізнесом та ринкової економіки; ведення сучасного маркетингу малого бізнесу; фінансування та кредитування підприємницької діяльності; оподаткування та спрощених систем обліку звітності; і, звичайно ж, із бізнес-планування у малому підприємництві стануть у пригоді майбутнім підприємцям із Богородчанського району Прокопечку В.Я. («Виробництво та реалізація продуктів бджільництва»), із Галицького – Бобик О.В. («Надання перукарських послуг») та Поручнику М.І. («Надання послуг у сфері юриспруденції»), із Городенківського – Борсук М.В. («Виробництво трикотажних виробів») та Кіндрачук В.Б. («Організація туристичного агентства»), із Калуського – Хомі Г.І. («Індивідуальне пошиття та ремонт одягу») та Бойко Т.І. («Перекладацькі та репетиторські послуги з англійської та польської мови»), із Надвірнянського – Петрук О.П. («Вирощування малини»). Традиційною підприємницькою діяльністю для слухачів із Яремчі є «Зелений туризм», який започатковують у своїй чудовій прикарпатській місцевості Григорович Н.І., Дехтяр Н.С., Івасюк В.М., Кухарук С.І. та Юркевич Н.В.

Від усієї душі побажаємо майбутнім підприємцям, щоб їхні бізнес-ідеї «прижилися» на ринку та невдовзі дали хороші паростки для доброго бізнесу.