ЗМЕНШИТИ РІВЕНЬ БЕЗРОБІТТЯ – ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАВДАННЯ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ

У зменшенні рівня безробіття в країні та в регіоні зокрема неабияка роль відводиться службі зайнятості населення. Дбати про людей, які залишились без роботи та потребують допомоги у працевлаштуванні – першочергове завдання працівників цієї сфери.

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, як навчальний заклад, вносить свою лепту у розв’язанні такого болючого питання як безробіття. Окрім навчання на здобуття професій продавець продовольчих товарів; продавець непродовольчих товарів; касир торговельного залу; адміністратор; в’язальник схемних джгутів, кабелів та шнурів центр ПТО ДСЗ пропонує десятиденні курси цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва». Безробітні, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості, можуть скористатись нагодою відкрити власну справу і при цьому отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

03 листопада цього року 29 слухачів вказаних курсів успішно захистили бізнес-плани своєї майбутньої підприємницької діяльності і отримали посвідчення про підвищення кваліфікації на курсах «Основи малого підприємництва».

На Прикарпатті переважає в основному малий бізнес. То ж тепер в найближчому часі до нього долучиться бізнес Климончука В.Б. у Галицькому районі («Надання послуг агентства нерухомості»), у м.Івано-Франківську – Блащука А.А. («Послуги по встановленню та обслуговуванню системи GPS-моніторингу за відділеними об’єктами»), Бойко Б.В. («Надання послуг у сфері громадського харчування»), Віняр А.В. («Розведення свійської птиці»), Ковальчук В.М. («Надання туристичних послуг»), Посмаг М.В. («Виробництво і ремонт одягу та інших текстильних виробів»), Шатько А.Г. («Надання послуг по догляду за дітьми»), Мних М.І. та Сумарука Ю.М. – щодо послуг зеленого туризму та ін. У Калуському районі виробництвом столярних виробів займеться Вовчок І.В., наданням послуг у сфері організації перевезення вантажів – Караїм І.С. «Вирощування, реалізація племінних кролів та продаж м’яса і хутра» – тема бізнес-плану слухача із Коломийщини Гушулея Р.В.

Як бачимо, поле діяльності малого бізнесу безмежне. Важливо вірно оцінити і співставити свої бажання з можливостями, докласти максимум зусиль, а знання та наполегливість стануть вірними помічниками у становленні підприємництва.