ВИВЧАЄМО РИНОК – ІДЕМО У ПІДПРИЄМЦІ

20 жовтня цього року до майбутніх підприємців – випускників курсів цільового призначення за напрямом «Основи малого підприємництва», що проводить Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, долучились ще 24 слухача, які успішно захистили бізнес-плани та отримали посвідчення про підвищення кваліфікації.

Свої ідеї щодо започаткування власної справи втілюють в життя безробітні, які стоять на обліку в базових центрах зайнятості. Пройшовши десятиденне навчання у нашому навчальному закладі, вони отримують одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Слухачів із обласного центру Кучірку А.І., Ткачука Л.М., Тучака Р.В., Глинського Ю.С. зацікавила підприємницька діяльність щодо надання інформаційно-консультаційних послуг у сфері права та ріелторських послуг. Кусий В.Я., їх колега, інженер-землевпорядник за спеціальністю, та Лозова Х.О. із Тлумацького району свої знання у сфері виготовлення документації та реєстрації прав власності на землю вирішили реалізувати у власній справі «Надання послуг у сфері землевпорядкування». Провівши аналіз ринку, вони виявили, що є потреба у швидкому і якісному виконанні комплексу землевпорядних робіт. Чому б не скористатись нагодою свої знання, вміння ідеї об’єднати з вимогами часу? Такої ж думки притримується слухачка із обласного центру Цімерман Т.П. («Майстерня по ремонту побутової техніки»), слухач із Коломийського району Литвинець І.В. («Відділення служби кур’єрської доставки»), Ярема Х.В. із Богородчанського району («Пошиття та ремонт одягу»).

Відкрити власну справу випала нагода слухачу із м.Івано-Франківська Павлову А.С. Фотобізнес – його справа. Хто бажає в цьому переконатись – завітайте в його фотосалон, де організовуватимуться фотосесії, а також надаватимуться послуги з фотодруку, редагування і відновлення фотознімків.

Реалії часу допомогли знайти свою нішу на ринку праці безробітній Вишневській-Попович Ю В. (м.Івано-Франківськ). Зважаючи на постійне подорожчання природного газу, програму уряду із скорочення його споживання та сприяння держави у галузі енергозбереження, слухачка розпочинає підприємницьку діяльність по заготівлі та реалізації паливних дров. Промислові споживачі, приватні підприємці, жителі міст і сіл відтепер можуть скористатись її послугами.

На часі ідея слухачки із Рожнятівського району Венгер Н.В. У її клубі раннього розвитку для дітей дошкільного віку будуть надаватись послуги вивчення англійської мови, підготовки до школи, раннього розвитку, працюватиме міні-садочок.