РОЗПОЧАЛИ НАВЧАННЯ МАЙБУТНІ АДМІНІСТРАТОРИ

29 вересня цього року у Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочали навчання слухачі групи А-7 за професією «Адміністратор».

15 безробітних громадян, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості, вирішили опанувати таку затребувану на даний час професію.

Адміністратор – це перша особа, з якою зустрічаються відвідувачі у готелях чи відпочинкових комплексах; вирішують різноманітні організаційні питання у офісах, кафе, ресторанах або ж користуються його послугами у перукарнях, салонах краси тощо. Він зустрічає клієнтів, допомагає їм заповнити анкети та визначитись з вибором тієї чи іншої послуги, знайомить їх з правилами закладу. Окрім цього адміністратор відповідає за обслуговування гостей, контролює підготовку номерів до заселення у готелях або ж вирішує організаційні питання щодо безперебійного та якісного обслуговування клієнтів. Повний контроль за виконанням співробітниками всіх трудових обов’язків, налагодження роботи колективу – це також входить у обов’язки адміністратора.

В сучасних умовах адміністратор має досконало володіти знаннями комп’ютерної техніки; вміти вирішувати різноманітні можливі конфліктні ситуації; бути проінформованим з усіх питань, що стосуються міста чи іншого відпочинкового куточка, екскурсійних програм, культурних заходів у місті, театрах, музеях; добре володіти інформацією щодо роботи та можливих послуг закладу – чи то ресторану, кафе або ж салону краси…

Щоб навчитись і оволодіти такими навичками, слухачі нашого навчального закладу за допомогою кваліфікованих викладачів протягом п’яти місяців вивчатимуть інформаційні технології, основи правових знань, планування і технологію управління персоналом підприємства, організацію обслуговування відвідувачів, основи рекламного маркетингу і дизайну, психологію роботи з людьми та ін. Усі набуті знання майбутні адміністратори зможуть «закріпити» на уроках професійно-практичної підготовки.