НАВЧАЄМО БЕЗПЕЧНИХ МЕТОДІВ РОБОТИ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ОБЛАДНАННЯ КОТЕЛЬНИХ УСТАНОВОК

У різноманітних закладах області триває підготовка до нового опалювального сезону. Проте, враховуючи складну ситуацію у країні щодо повноцінного забезпечення газом, підвищення ціни на блакитне паливо все більша кількість споживачів переходить на користування котлами на твердому паливі. Найчастіше на альтернативні види палива – здебільшого саме на дрова – переходять власники приватних будинків та дрібного бізнесу. Прикарпатці масово запасаються дровами не лише в селах, а й у містах – райцентрах і навіть в обласному центрі. Таке опалення дешевше, базується на відновлюваних джерелах та дає змогу утилізувати відходи. Для користування котлами необхідно мати відповідні знання та навички, адже безпека праці в даному випадку має бути на найвищому рівні.

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочав навчання на п’ятиденних курсах цільового призначення за напрямом «Безпечні методи роботи та експлуатація обладнання котельних установок на твердому паливі». Фахівці у цій галузі навчають не лише принципу дії та правил експлуатації вказаних котлів, а й ознайомлять з видами котельних установок на основі твердого палива та системами опалення на їх основі. На вказаних курсах вивчають також склад і характеристику твердого палива, особливості його використання; хімічну та механічну обробку котлової води. Обов’язковим і найважливішим предметом навчання є «Охорона праці». Адже безпека обслуговуючого персоналу має бути бездоганною.

Усіх безробітних громадян, які стоять на обліку у базових центрах зайнятості і бажають оволодіти безпечними методами роботи на котельних установках, запрошуємо у наш навчальний заклад. Пройшовши курс навчання ви станете справжніми фахівцями з експлуатації котлів на твердому паливі.