ПРИЙМАЄМО УЧАСТЬ У РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ КРАЮ

Туризм є одним із перспективних напрямків економічної діяльності України.
Для її економіки і, зокрема, для економіки прикарпатського краю, Карпати, з їх унікальними мальовничими краєвидами, наявністю численних пам’яток природи та культури, відіграють велику роль насамперед як туристичний край. По-перше, це сфера швидкого обігу капіталу, при відносно невеликих капіталовкладеннях; по-друге, це ефективний засіб модернізації інфраструктури і, по-третє, можливість створення нових робочих місць в регіональній економіці. Зрозумілим є стрімке підвищення попиту на кваліфікованих фахівців у сфері надання туристичних послуг.

Івано-Франківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості приймає активну участь у розвитку туристичної сфери області, готуючи кваліфікованих фахівців своєї справи – агентів з організації туризму.

17 жовтня цього року 8 безробітних слухачів, направлених Богородчанським, Долинським, Рожнятівським районними та Івано-Франківським міським центрами зайнятості, успішно закінчили навчання за професією «Агент з організації туризму». Протягом п’яти місяців майбутні фахівці сфери туризму проходили загальнопрофесійну, професійно-теоретичну та професійно-практичну підготовку, вивчаючи такі предмети як організація туристичної діяльності, туристичне краєзнавство, організація транспортних перевезень, основи технології обслуговування в індустрії розміщення, інформаційна обробка даних в туристичній галузі, географія туризму, ділова іноземна мова та ін. Випускники групи АТ-3 продемонстрували кваліфікаційній комісії відмінні знання і вміння щодо проведення аналізу змісту, вартості, особливостей послуг готелей, музеїв, транспортних підприємств; розробки внутрішніх і міжнародних маршрутів; ведення обліку заявок і договорів на проведення турів або екскурсій, а також хорошу обізнаність у вітчизняних та зарубіжних ринках туристичних послуг.

Пройшовши навчання у центрі ПТО ДСЗ безробітні слухачі здобули нову професію – агент з організації туризму – і мають можливість на практиці показати вміння справжніх професіоналів своєї справи.