ЕКСКУРСІЯ ЯК ФОРМА ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТЬ

Екскурсія є однією із форм навчально-виховної роботи. Вона відкриває можливості для комплексного використання методів навчання, збагачує знаннями слухачів, сприяє поширенню набутих знань та вмінь.

Як важлива та ефективна форма навчання екскурсії активно використовуються в педагогічному процесі Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, виконуючи і освітню, і виховну функції.

7 липня цього року слухачі групи ПМ-1 центру ПТО ДСЗ провели екскурсії в різні торговельні підприємства міста.У «ЛЮБІЙ МОДІ» майбутні продавці непродовольчих товарів мали нагоду практично навчитись розпізнавати тканини за зразками. До їх послуг був багатий світ асортименту різноманітних тканин на будь який смак покупця: бавовняні, лляні, вовняні, шовкові тканини, штучне хутро, тканини із натуральних і синтетичних волокон, трикотажні полотна.

Слухачі також ознайомились із супутніми товарами, які реалізуються даним підприємством: текстильною галантереєю, фурнітурою, нитками, прикрасами до одягу, мали можливість побачити швейні та вишивальні машини. Модний, стильний, гламурний одяг для чоловіків та жінок люб’язно представили нашим слухачам для вивчення розпізнавальних характеристик товарів магазини «ВІКТОРІЯ», «РАНДЕВУ», «ІДЕАЛ», «ІМПЕРІЯ МОД», «ОРІОН», «ГЛАМУР», торговий центр «ЗЕБРА». >«ХУТРОвий СВІТ» вразив багатством і вишуканістю хутрових виробів найрізноманітніших фасонів та цін. Слухачі ознайомились із такими групами хутряних виробів, як верхній хутровий одяг, хутрові частини одягу, хутрові головні убори, хутрова галантерея, хутрове взуття. Під час екскурсії слухачі ознайомились також із різноманіттям дитячого одягу, панчішно-шкарпеткових виробів, національного одягу з льону, широким асортиментом килимових виробів.

Екскурсія у світ моди виявилась досить цікавою та змістовною, а головне – стала наочним посібником застосування набутих знань на практиці.